strokeTop

Responsive website

  
Laat nu uw website ontwerpen met een responsive design. Een responsive website maakt het voor de eindgebruiker mogelijk om uw website zowel op een mobiele telefoon, ipad en computer zo optimaal mogelijk te bekijken.
  direct offertes aanvragen

Hoe werkt een responsive website
Een responsive website reageert op het gedrag van de gebruiker op basis van de grootte van het scherm (resolutie). Wanneer een gebruiker overschakelt van een pc naar b.v. een ipad of mobiele telefoon past de toepassing zich automatisch aan d.m.v. schermresolutie en beeldformaat.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van een responsive website:


responsive website

Bron: white-fire.co.uk

Er zijn zes verschillende niveaus voor een responsive website design

Wanneer u besluit een responsive website te creƫren. Kunt u zich afvragen op hoeveel facetten u de website aanpast aan de doelgroep, content en context. Dit allemaal is afhankelijk van diezelfde doelgroep, van de content die u heeft en van de context waarin uw bezoeker die content gebruikt. Het is dus maatwerk. Op hoofdlijnen zien we de volgende 6 niveaus van een responsive website:

1. Plaats van de navigatie, content en functies volgens 'i-patroon' of 'F-patroon'

De kracht van een responsive website zit in het zo optimaal mogelijk aanpassen van de lay-out. Als de informatiebehoefte van uw bezoeker het zelfde blijft zorgt een responsive website ervoor dat de gebruikerservaring hetzelfde blijft. 

Van 'i-patroon' (op een mobiel) naar 'F-patroon' (op een desktop)

Op een mobiele telefoon spreken we dan van een I-patroon de punt van de i is het gedeelte boven de vouw en de gebruiker kan zo via een scrollende beweging de rest van de pagina bekijken. Voor de desktop kan gebruik gemaakt worden van het F patroon.

2. prioriteit veranderen: zet content, navigatie en functies onder of bovenaan

De website navigatie op een mobiele telefoon neemt veel ruimte in. Terwijl de belangrijkste content van een website over het algemeen de primaire plaats krijgt in het lay-out. De navigatie staat over het algemeen altijd op een kostbare plek die eigenlijk de belangrijk content van een pagina nodig heeft. Hier valt veel over te discussiƫren.

3. Vouw bepaalde navigatie, content en functies in of laat ze niet meer terugkomen

Hier geldt ook dat bepaalde taken in een mobiele context belangrijker zijn dan andere. Het is erg belangrijk dat bepaald wordt waar/welke content en functies waar op de pagina getoond gaan worden. Content die dus voor de meerderheid van uw bezoekers minder belangrijk is laat deze inklappen.

4. Voeg specifieke content toe

In sommige gevallen is het van belang dat er contextspecifieke content wordt getoond. In de meeste gevallen is dit afhankelijk van het device wat uw gebruiker inzet.

 5. Bied contextspecifieke functionaliteiten toe

Het is belangrijk dat u context specifieke functionaliteiten aanbied aan uw gebruiker afhankelijk van het device. Voorbeeld: wanneer u een bel button plaats op uw website, staat deze voor een pc gebruiker vaak continue in de weg. Andersom is bepaalde content op een desktop belangrijk en op een tablet of mobiel weer niet.

6. Gebruik (een) mobiele app(s)

Als u genoeg budget heeft is het aan te bevelen uw gebruiker van een specifieke app te voorzien. Naast een responsive website is een app misschien wel de beste oplossing om uw doelgroep te voorzien van uw content.

De webdesigners die bij ons aangesloten zijn kunnen u hier nog veel meer over vertellen. Vraag snel en geheel vrijblijvend offertes aan bij webdesigners bij u uit te regio. U aanvraag wordt naar maximaal zes webdesigner gestuurd. U zult binnen zeer korte tijd offertes ontvangen van de desbetreffende webdesigners. U bent nergens toe verplicht en het is geheel gratis. Probeer het vandaag nog uit en kom alles te weten over een responsive website. Om uw klanten (gebruikers) nog beter van dienst te kunnen zijn!

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.

Meer lezen over de volgende onderwerpen:

  direct offertes aanvragen
strokeBottom